- Unele lucruri se întâmplă
atunci când nu ți le mai dorești

        Sunt momente sau lucruri pe care ți le dorești foarte mult.

        Sunt sigură că ți s-a întâmplat asta măcar o dată în viață! Și la fel de sigură sunt de faptul că te-ai întrebat ”dar oare de ce mie nu mi se îndeplinește dorința?!”. Ei bine, află că Universul lucrează neîncetat la echilibrul și la bunăstarea fiecăruia dintre noi!

        Dacă un lucru nu s-a îndeplinit în momentul în care ți l-ai dorit, înseamnă că a fost DOAR o lecție. Așa că…lucrurile care se îndeplinesc atunci când nu ni le mai dorim înseamnă că au fost doar învățăminte pentru noi, nu ceva de care să avem nevoie pentru tot restul vieții.

        Acum o să îmi spui: și eu ce am de făcut pentru a -mi atinge visul/ eu cum știu care sunt lucrurile de care am nevoie în viața mea sau nu?!

        Uite un traseu clar spre a-ți evalua singur/ă momentele/persoanele/caracterul de care ai nevoie cu adevărat în această viață:

1. Primul pas din ecuaţie este să ştii exact ce îţi doreşti. Şi când spun „exact” – asta şi trebuie să înţelegi. Trebuie să ştii toate detaliile dorinţei tale, fie că este vorba despre bani, o călătorie sau o relaţie. Definește-o clar și cât mai cuprinzător.

-Ce trebuie să faci: scrie pe o foaie de hârtie dorinţa ta cea mai fierbinte şi dezvolt-o!

-Ce nu trebuie să faci: nu te gândi cum se va împlini această dorinţă şi cum va ‘veni’ la tine. Asta nu este treaba ta!

2. Petrece câteva minute zilnic (maxim cinci) gândindu-te la dorinţa ta şi simţindu-te bine.

-Ce trebuie să faci: relaxează-te şi inspiră adânc. Reciteşte ce ai scris pe foaie la punctul 1 şi observă ce sentimente ai. Dacă sunt bune, atunci mergi mai departe.

-Ce nu trebuie să faci: dacă sentimentele tale referitoare la dorinţă sunt de: nelinişte, încrâncenare, disperare, nemulţumire, panică sau nerăbdare atunci trebuie să ieşi din ”schema” acesta urgent. Fă ceva care îţi place cu adevărat şi schimbă-ţi starea de spirit (treptat).

3. Lasă dorinţa să plutească liber şi dă-i voie să se împlinească.

-Ce trebuie să faci: fii foarte conştient de faptul că orice vei cere, ţi se va da. Cum se va împlini visul tău? Rămâne o surpriză minunată! Dacă este să se întâmple se va întâmpla la momentul potrivit, înainte ca dorința ta să se risipească!

-Ce nu trebuie să faci: nu te adânci în gânduri negre, de genul: „Parcă văd că nu-mi iese!” sau „Eu nu am norocul astă”. E clar atunci că nu trebuie să se întâmple! I-ați gândul, îți pierzi energia degeaba, pentru că se va întâmpla doar ceea ce e bine pentru tine!

4. Ca o dorinţă să se împlinească este obligatoriu să crezi că acest lucru este posibil.

-Ce trebuie să faci: din moment ce dorinţa aceasta ţi-a trecut prin cap, înseamnă că împlinirea ei este posibilă.

-Ce nu trebuie să faci: nu asculta sfaturile şi ideile altora, pentru că ei nu ştiu ce ţi se potriveşte ţie cel mai bine şi nici ce simţi sau gândeşti tu. Dacă îţi vei dori din prima cinci milioane de dolari, atâția o să ai!

5. Nu te gândi la dorinţa ta din perspectiva lipsei acesteia.

-Ce trebuie să faci: eşti un om minunat, care poate avea tot ce-şi doreşte. Lasă visurile să circule liber şi neabătut şi fii pregătit să le primeşti în viaţa ta.

-Ce nu trebuie să faci: nu te gândi la neîmplinirea sau la lipsa dorinţei din viaţa ta. Dacă vei spune: „Mi-am dorit întotdeauna să fiu bogat, dar niciodată n-am avut suficienţi bani” sau „Mi-aş dori să mă căsătoresc dar nu găsesc persoana potrivită” sau „Îmi doresc acea maşină foarte mult, însă până acum nu am putut să o cumpăr” – dorinţa ta nu se va împlini prea curând sau chiar niciodată pentru că înăuntrul tău consideri că NU O MERIȚI SUFICIENT pentru a o/îl avea!

6. Imaginaţia lucrează în favoarea ta.

-Ce trebuie să faci: detaliază ce vei simţi, ce vei face şi ce vei spune atunci când dorinţa ta se va împlini. Răspunde la întrebări de genul: Cui voi spune prima dată despre ea? Cum mă voi simţi când voi primi vestea? Cât de frumos ar fi să mi se împlinească acest vis…

-Ce nu trebuie să faci: nu te lăsa dus de val şi nu detalia metodele şi persoanele care duc la împlinirea dorinţei tale.    Acest lucru îţi poate dăuna. Nu este mai frumos să ai o mare surpriză?! Un alt punct important: NU spune nimănui despre acel lucru până nu se îndeplinește! Energia se va risipi înainte ca dorința să se îndeplinească și îi va îngreuna traseul sau poate chiar îl va distruge.

7. Fii recunoscător pentru împlinirea dorinţei tale, înainte de a se împlini.

-Ce trebuie să faci: bucură-te şi mulţumeşte de un milion de ori pentru împlinirea viselor tale. Şi nu numai… Tot ce ai acum este de valoare, fie că vorbim de sănătatea ta, de relaţia sau familia ta, de mâncarea ta sau de lucrurile pe care le foloseşti, de banii pe care îi câştigi şi de munca pe care o faci. O stare generală de recunoştinţă profundă pentru că eşti în viaţă, bucuros şi liniştit – te va duce mai aproape de dorinţa ta.

-Ce nu trebuie să faci: nu lua totul de-a gata. Să nu crezi niciodată că ţi se cuvine ceva. Nu uita să spui ‘mulţumesc’ pentru absolut orice, chiar şi pentru cele mai banale lucruri. o să primești din ce în ce mai multe, direct proporțional cu recunoștința ta!

8. Fii pregătit să ţi se împlinească visul.

-Ce trebuie să faci: să te comporţi ca şi cum dorinţa ta s-a împlinit deja. Simplu!

-Ce nu trebuie să faci! Mulţi oameni îşi doresc lucruri, însă nu cred în posiblitatea ca acestea să apară în viaţa lor. Mulţi cred că ne este dat să muncim din greu ca să ne împlinim dorinţele şi atunci îşi petrec zilele într-o muncă disperată şi veşnică. Fără nicio bucurie. Normal, acesta este un lucru greşit şi te duce tot mai departe de împlinirea dorinţei tale.

9. Sentimentele sunt importante, dar şi acţiunea!

-Ce trebuie să faci: învaţă să îţi cunoşti emoţiile, acestea sunt cel mai bun indicator dacă eşti pe drumul cel bun spre împlinirea viselor tale. Ce trebuie să simţi: bucurie, pace, linişte, pasiune, fericire, iubire, recunoştinţă, mulţumire. Dacă nu te ‘încadrezi’ aici, trebuie să-ţi schimbi rapid starea. Încearcă să faci ceva plăcut: citeşte o carte, ascultă muzică. Nu te mai gândi aiurea!

-Ce nu trebuie să faci: nu lua aceşti paşi ca pe o garanţie că dorinţa ta se va împlini fără muncă. Trebuie să fii pregătit să plăteşti un oarecare preţ. Întâi vor veni ideile care te vor purta spre dorinţa ta, apoi vei acţiona în sensul dorit de tine şi, crede-mă, munca nu va însemna nimic. Nu destinaţia contează, ci drumul.

10. Bucură-te de viaţa ta şi de drumul tău!

-Ce trebuie să faci: acordă-ţi ţie şi celor din jurul tău zile senine, bucurie şi pasiune. Încrederea în tine este esenţială. Fă totul cu plăcere. Pune entuziasm şi creativitate în munca şi în dorinţa ta…

-Ce nu trebuie să faci: NU te înverşuna, nu da voie depresiei şi nemulţumirilor să pătrundă în viaţa ta.
        Dacă ceea ce îți dorești cu adevărat se îndeplinește abia după ce nu îți mai dorești acel lucru, bucură-te de experiența și de lecția minunată acumulată și te asigur că undeva, în Univers, ceea ce îți este benefic nu va întârzia să apară la momentul potrivit!