Terapie ABA

 

        La Centrul de Dezvoltare Personală Masterclass din Vălenii de Munte, componenta de evaluare este una foarte importantă în stabilirea obiectivelor de lucru și a planului individualizat de intervenție pentru fiecare copil în parte!

        Centrul nostru este cautat de persoane din mai multe județe ale țării pentru efectuarea evaluărilor copiilor. În momentul în care există bănuiala unui diagnostic de tulburare de spectru autist (TSA) este recomandat ca părinții să meargă la evaluare la persoane care au experiență

în lucrul cu copiii cu autism, atestate/ acreditate de unități certificate, astfel pot oferi expertiză în îndrumarea deciziilor legate de intervenție.
MASTERCLASS își asumă cu responsabilitate rolul de a realiza evaluări care să ajute familiile să ia cele mai bune hotărâri cu privire la viitorul copilului lor. Evaluările se bazează pe interviul cu parinții și pe observația directă a comportamentelor copilului, ținând cont de etapa de dezvoltare conform vârstei cronologice, dar și ținându-se cont de semnele TSA. Aceste evaluări sunt efectuate de către: Mădălina ANDREI, psiholog și Terapeut ABA, cu atestat de liberă practică emis de Colegiul Psihologilor din România.
Din anul 2017, am achiziționat testul ASRS – Autism Spectrum Rating Scales, cu care evaluăm copiii ai căror părinți sunt îngrijorați de comportamentul prezent.
”Autism Spectrum Rating Scales TM ofera un ghid in stabilirea unui diagnostic, in deciziile care trebuie luate pentru planificarea tratamentului, in monitorizarea raspunsului la intervenţie si in evaluarea programului in care a fost inclusa persoana cu TSA. ASRS sunt scale construite pentru a masura comportamente asociate Tulburărilor de Spectru Autist (TSA) apărute în cazul copiilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 2 şi 18 ani.” – www.testcentral.ro
Tot în cadrul Centrului de Dezvoltare Personală folosim și Adaptive Behavior Assessment System – Second Edition (ABAS-II, Sistemul de Evaluare a Comportamentelor Adaptative, Ediţia a II-a) care evaluează abilităţile practice necesare unei persoane pentru a interacționa cu cei din jur și pentru a funcționa zi de zi conform cerințelor din mediul înconjurător. La scară largă, acest instrument poate fi utilizat pentru testarea persoanelor de orice vârstă, însă aici ne vom concentra pe utilitatea lui în cazul copiiilor care au între 0 şi 12 ani.
ABAS ajută părinții să înţelegi în ce măsură copilul şi-a însuşit deprinderile necesare traiului zilnic, prin analiza comparativă între ceea ce face el efectiv şi ceea ce ar trebui să facă la vârsta pe care o are. Poți afla, de asemenea, cât de bine se descurcă copilul tău în diverse situaţii care vizează adaptarea lui la cerinţele din mediu, grija faţă de sine însuşi şi relaţiile cu ceilalţi. Sunt analizate cu precădere acele comportamente afişate pe cont propriu, fără asistenţă şi ajutor din partea adulţilor. Evaluarea abilităţilor adaptative poate oferi informaţii importante pentru copii cu: întârzieri de dezvoltare, factori de risc biologici, traume craniene, autism, ADHD, tulburări de învăţare şi comportament, insuficienţă senzorială, insuficienţă motorie, tulburări emoţionale.

Vă așteptăm la Centrul de Dezvoltare Personală Masterclass din Vălenii de Munte!

   


Programări la:
    +4 0764 040 555
  psihoterapeutmadalinaandrei@yahoo.ro